Geniet verantwoord

Overal waar 'teveel' voor staat is niet goed. Dat geldt uiteraard ook voor alcoholconsumptie. Verantwoord omgaan met alcohol past bij een gezonde levensstijl. En dat past ook bij Aplle Bandit. Laat er geen misverstand over bestaan: alcoholmisbruik hoort niet bij Apple Bandit. Voor wie van alcoholhoudende drank wil genieten, zijn er heldere richtlijnen om een verantwoorde maat aan te geven. Het drinkadvies van de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) is voor vrouwen een tot twee standaard glazen à 25 cl per dag. Voor mannen geldt twee tot drie standaard glazen. In bepaalde situaties wordt aanbevolen om geen alcohol te drinken. Denk hierbij aan alcohol in combinatie met verkeer; werk; sport; medicijnen; en bij zwangerschap of borstvoeding.

Het genieten van alcoholhoudende drank is vooral een eigen verantwoordelijkheid van jou, de consument. Maar daarbij is ook goede voorlichting door producenten, horeca, retail en overheid belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat we aan alcohol gerelateerde kwesties samen beter kunnen aanpakken. In ons alcoholbeleid zetten we ons engagement uiteen om relevant wetenschappelijk onderzoek te steunen en met andere betrokken partijen samen te werken. Met Apple Bandit zien we ons als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Daarom propageren wij al sinds lange tijd matige consumptie, want misbruik hoort niet. We maken dit product zodat volwassen consumenten ervan kunnen genieten. Alcoholmisbruik is iets dat niemand wil. Wij ook niet.

We waren dan ook 25 jaar geleden betrokken bij de oprichting van STIVA, een brancheorganisatie die zich sterk maakt voor verantwoorde alcoholconsumptie. Ga ook eens naar de website www.stiva.nl. We werken ook aan diverse andere partnerships mee, zoals sinds 2002 aan de BOB-campagne. Ook middels eigen acties investeren wij in de bevordering van verantwoord alcoholgebruik. Dit niet met als doel het stimuleren van drinkgedrag, maar van de merkvoorkeur.

www.stiva.nl